Kantoorgebouw Jonckerweg

Kantoorgebouw Jonckerweg

Nieuwbouw kantorengebouw met ca. 3.250 m² BVO kantoren, ca. 1.250 m² BVO showroom en een inpandige garage voor ca. 60 auto’s. Het nieuwbouwconcept van architect Jan Splinter is helder, transparant en duurzaam, precies wat de gebruikers wenste.


GEREALISEERD

“Het gebouw is deels op het zuiden en deels op het noorden gericht. De zonnewarmte die op de zuidzijde het gebouw binnenkomt wordt afgezogen en gebruikt om de kantoren op het noorden te verwarmen. En als we warme lucht inblazen in de kantoren op het noorden verdringen we de koudere lucht in die ruimten. Deze wordt vervolgens benut om de zuidzijde te koelen. Op die manier hoeft alleen het tekort aan energie te worden aangevuld en daalt het energieverbruik aanzienlijk. Het kantoorgebouw aan de Jonckerweg heeft dan ook aan een elektra-aansluiting genoeg en heeft geen traditionele cv installatie op gas nodig. Als gebruiker van een dergelijk kantoor merk je dat direct in je portemonnee.”

ing. Ed Zwart, adjunct directeur/hoofd projectbureau

Bewaren

18 oktober 2012