lindenplein noordwijk

lindenplein noordwijk

Aan het Lindenplein in Noordwijk liggen bijzonder mooie, historische panden. Het Lindenplein heeft een heel lange historie achter de rug. De oudste gegevens over de bebouwing rond het Lindenplein worden al aangetroffen aan het eind van de veertiende en in het begin van de vijftiende eeuw, dus ruim 600 jaar geleden. Van der Wiel Bouw heeft tot in detail het monumentale 'Lindenhof' gerestaureerd. Het bankgebouw is passend naar de historische omgeving verbouwd en de muziekkapel is door Van der Wiel Bouw gesponsord, geïnitieerd en gerealiseerd.


GEREALISEERD

Het prachtige monumentale pand 'Lindenhof' heeft een zeer oude geschiedenis die terugvoert tot in de Middeleeuwen. In 1421 wordt het huis al in de leenregisters van het huis Wassenaer genoemd. De Rijks Unversiteit Leiden huurde het huis sinds 1965 en gebruikte het als kliniek voor chronisch zieke kinderen van het Academische Ziekenhuis. In 1988 verlaat de kinderkliniek Noordwijk. In 1990 is het huis volledig gerestaureerd en wordt nu particulier bewoond.


Het aangezicht van het plein werd echter verstoord door een bankgebouw dat gebouwd was op een manier dat niet in het straatbeeld paste. Het bankgebouw is gebouwd in de jaren 60. Van der Wiel Bouw heeft het pand verbouwd met de juiste materialen en stijlelementen zodat het beter in de historisch omgeving past.

________________________________________________________________________

De karakteristieke muziekkapel op het Lindenplein in Noordwijk ziet eruit alsof hij er al jaren staat; het ontwerp van C. Guyt werd echter in het jaar 2000, zoals te lezen valt op de koperen plaat die bevestigd is op de muziektent, gerealiseerd in opdracht van de ‘Vereniging Oude Dorpskern’ en vele gulle sponsoren. De muziekkapel werd door Van der Wiel Bouw gesponsord, geïnitieerd en gerealiseerd.

Bewaren

16 november 2012