Meelfabriek als kunstfabriek (september 2013)

Meelfabriek als kunstfabriek (september 2013)

Afgelopen vrijdag is op feestelijke wijze de tentoonstelling van Museum De Lakenhal in De Meelfabriek geopend. Meta Knol, directeur van Museum De Lakenhal en Mariska Beljon, kunsthistorica, selecteerden twaalf talentvolle kunstenaars uit Leiden voor deze bijzondere locatie. De laatste jaren is er een bloeiend cultureel leven ontstaan met allerlei nieuwe initiatieven, die vaak samengevat worden onder de noemer ‘Leidse lente’.

De tentoonstelling in De Meelfabriek is één van die nieuwe initiatieven. Twaalf kunstenaars verbinden tijdens deze manifestatie hun werk aan de rijke architectuur en geschiedenis van dit industriële erfgoed aan de Zijlsingel. Zeven van hen, waaronder Maurice Braspenning en Izaak Zwartjes, maken een nieuw werk op locatie. Anderen, zoals Koen Hauser, Iede Reckman en Marjolein van Haasteren, presenteren bestaand werk.

Bijna 2.000 mensen hebben het afgelopen weekend de tentoonstelling in De Meelfabriek bezocht. Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is ook de aankomende twee weekenden nog te bezichtigen. Het weekend van 21 en 22 september en tijdens de Kunstroute op 28 en 29 september. De tentoonstelling is toegankelijk van 12 tot 17 uur. Toegang is gratis.

Foto v.l.n.r.: Ab van der Wiel, Meta Knol, Marisja Beljon, wethouder Jan Jaap de Haan

Foto: Monica Stuurop

19 september 2013
||||