Veel belangstelling nieuwbouw Clusiusstraat (decemer 2013)

Veel belangstelling nieuwbouw Clusiusstraat (decemer 2013)

Met het onthullen van het bouwbord heeft wethouder Cia Kroon dinsdag het startsein gegeven voor de bouw van 10 koopwoningen tussen de Heereweg en de Clusiusstraat in het centrum van Lisse.

Het Noordwijkse bouwbedrijf Van der Wiel Bouw gaat de woningen bouwen. Op het terrein, in eigendom van Maarten van der Putten sr., staan u nog een aantal bedrijfshallen die zullen worden gesloopt. Bij Wilbink & Vd Vlugt Makelaars hebben zich inmiddels veel belangstellenden gemeld voor de woningen. Binnen een dag nadat de verkoop was gestart zijn 6 van de 10 woningen in optie gegeven. Het nieuwbouwproject omvat 6 eengezinswoningen en 4 zogenaamde beneden-bovenwoningen. Architect Gerben van Manen tekende de huizen, die een karakteristiek uiterlijk krijgen met witgeschilderde gevels en klassieke details als tuitgevels, dakkappellen, luifels en roederamen.

De eengezinswoningen beschikken over drie volwaardige woonlagen en vier slaapkamers. De beneden-bovenwoningen zijn ruim van opzet met woonoppervlaktes van 69-90 m² en een of twee slaapkamers. Daarnaast hebben alle huizen een ruime tuin of balkon op het zuiden, een dakkapel en een buitenberging. De kooprijs begint bij € 159.000,-- vrij op naam voor de beneden-bovenwoningen en € 298.900,-- vrij op naam voor de eengezinswoningen. Verwacht wordt dat in het 2e kwartaal van 2014 zal worden gestart met de bouw.

Meer informatie is te vinden op www.clussiusstraat-lisse.nl of bij Wilbrink & Vd Vlugt Makelaars, telefoon 0252-419049.

Related Posts