Visie

“Waar het ons om gaat bij bouwen en ontwikkelen, is wat de mensen zouden willen. Verder kijken dan een gebouw alleen en uitgaan van de gebruiker. Wat maakt hún leven aangenamer? Hoe kom je tot een gebouw waarin we het liefst zelf zouden willen wonen, werken of recreëren? Door ons in de gebruiker te verplaatsen, ontstaat iets wat past als een jas. Daarom bouwen en ontwikkelen wij ook vanuit gevoel. En willen we vasthouden aan de kwaliteit die ons voor ogen staat zonder met compromissen te beginnen.

Kiezen voor kwaliteit en afstemmen op wensen betekent dat je gaat voor duurzaamheid als uitgangspunt. Voor een technisch duurzame uitwerking staat we met al onze expertise vervolgens garant.

We laten ons niet tegenhouden door de grenzen van ons vak. We zoeken verder naar concepten en initiatieven die in de markt verborgen liggen.” Directeur & eigenaar ing. Ab van der Wiel

Ab van der Wiel in gesprek met minister Blok

Bouwen met kennis, kunde en ervaring

We zijn gekend om kwaliteitsbouw met oog voor detail en persoonlijk contact. Het team heeft brede kennis en jarenlange ervaring die we in zetten in al onze projecten. Zeker op gebied van duurzaamheid is de kennis en ervaring onderscheidend in de markt.

Ed Zwart
Directeur Bouw

Leon de Vries
Projectleider

Harald Kets
Projectleider

Dennis Sijsenaar
Projectleider

Leo Bregman
Projectleider

Patty Beuk
Communicatie en conceptontwikkeling

Ingrid Hooijmans
Directiesecretaresse

Ab van der Wiel
Directeur eigenaar

Maatschappelijk betrokken

Als onderneming zijn we maatschappelijk betrokken op diverse vlakken, variërend van scholingsinitiatieven op de bouw tot de support van lokale kunst- en cultuur-initiatieven. 

De bouw van tijdelijk theaterlocaties voor Kunstklank, tentoonstelling van De Lakenhal in De Meelfabriek, faciliteren van modeshow voor Oso Couture. Stuk voor stuk voorbeelden van culturele evenementen in de regio die met steun van Van der Wiel Bouw tot stand zijn gebracht. Bijzonder daarbij is dat er niet alleen financieel gesteund wordt, maar vooral in natura. Op deze manier doen onze medewerkers weer inspirerende contacten op met kunstenaars, waarmee ze hun blikveld verruimen.

Naast stageplekken, delen we regelmatig kennis voor studieopdrachten en bijeenkomsten van lagere scholen tot universitaire opleidingen en vakgerichte cursussen. De nieuwsgierigheid, frisse blik en het enthousiasme die wij ervaren hierbij zijn voor ons van grote waarde. 

Theater Kunstklank
Kunstklank -Theater op het strand

Historie

Gestart in 1906 is Van der Wiel Bouw een echt familiebedrijf te noemen. Wat grootvader Van der Wiel ooit begon als Noordwijkse bouwer en ontwikkelaar is inmiddels in handen van de derde generatie. De liefde voor het vak, het bouwen met kwaliteit en oog voor de gebruiker heeft Ab van der Wiel dus van jongs af aan meegekregen. Ook de vakmensen binnen Van der Wiel Bouw bezitten eenzelfde soort passie. 

De aanstekelijke passie om kwaliteit tot in de kleinste details en precies passend neer te zetten. Bezieling verstopt in meer dan 100 jaar ervaring die ertoe geleid heeft dat er vandaag de dag een stevig fundament ligt onder ons ontwikkelings- en bouwbedrijf.

Afbeelding;  1. kantoorgebouw Rijswijk (1979) 2. woningbouw 'Sterflat' Leiden (1957) 3. Vrije School Rotterdam (1982) 4. woningbouw Van Panhuysstraat Noordwijk (1931)