Landgoed Klein Offem Noordwijk

Landgoed Klein Offem is een idyllische 19de-eeuwse buitenplaats, aan de rand van het historische centrum van Noordwijk Binnen. Drie woningen zijn op maat gerealiseerd, passend bij de wensen van de nieuwe bewoners. Niet alleen de afwerking maar ook de indeling zijn aangepast naar ieders wensen. Hier is het wonen in een volledig gerestaureerd rijksmonument met de luxe en het comfort van een moderne woning.

Een belangrijke meerwaarde van Landgoed Klein Offem is de prachtige ommuurde tuin. Door de bestaande begroeiing met eeuwenoude bomen, struiken, planten en wandelpaden straalt de tuin een private sfeer en rust uit. Het parkachtige uiterlijk van de tuin versterkt de identiteit van het landgoed en vraagt om behoud van de oorspronkelijke setting. In overleg met de nieuwe bewoners zal de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf een ontwerp maken. Belangrijk is dat de bewoners de beschikking krijgen over een semi afgescheiden gedeelte van de tuin zonder dat de samenhang verloren gaat.

Klein Offem is een representatief voorbeeld van een landhuis in de stijl van het romantisch Neoclassicisme met elegante detaillering, zoals marmeren schouwen, het fraaie trappenhuis en natuurlijk de veranda’s aan de tuinzijde. Klein Offem heeft een zekere aristocratische waardigheid, maar straalt toch vooral huiselijkheid en gemoedelijkheid uit. Het is geen huis waarin je je verloren voelt. Integendeel, het landhuis heeft een prettige menselijke maat en prachtige lichtinval door de ligging op het zuidwesten.

Landgoed Klein Offem in Noordwijk